Jean Claude Juncker va audia propunerile de comisari europeni interimari pentru locurile lăsate libere de Corina Creţu şi Andrus Ansip

Preşedintele Jean Claude Juncker intenţionează să audieze în următoarele zile cei doi candidaţi propuşi pentru preluarea mandatelor de comisari europeni lăsate libere de Corina Creţu şi Andrus Ansip, după ce aceştia au preluat mandate de eurodeputaţi.

94 afișări
Imaginea articolului Jean Claude Juncker va audia propunerile de comisari europeni interimari pentru locurile lăsate libere de Corina Creţu şi Andrus Ansip

Jean Claude Juncker va audia propunerile de comisari europeni interimari pentru locurile lăsate libere de Corina Creţu şi Andrus Ansip

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene Mina Andreeva a declarat, marţi, în conferinţa de presă zilnică de la Bruxelles, că preşedintele Executivului european, Jean Claude Juncker "intenţionează să audieze cei doi candidaţi propuşi pentru comisar în următoarele zile".

Consiliul Uniunii Europene a respins, luni, propunerea preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari în funcţii atribuţiile Corinei Creţu şi lui Andrus Ansip, după ce aceştia au preluat mandate de eurodeputaţi.

Andrus Ansip a deţinut portofoliul Pieţei Unice Digitale iar Corina Creţu pe cel al Politicilor de Coeziune. Portofoliile au fost transferate temporar în sarcina vicepreşedintelui Maroš Šefčovič, respectiv comisarului Johannes Hahn.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare către Juncker, în care îl propune pe Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar, pe funcţia de comisar european interimar desemnat de România, potrivit unor surse politice din PSD.

Taguri:
juncker,
creţu,
comisari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici