Jean-Marie Le Pen a reiterat afirmaţia privind camerele de gazare. Parchetul a deschis o anchetă

Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară pentru contestarea unei crime împotriva umanităţii după ce preşedintele de onoare al Frontului Naţional (FN), Jean-Marie Le Pen, a calificat din nou, joi dimineaţă, camerele de gazare drept un "detaliu", relatează Le Figaro în pagina electronică.

391 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen a reiterat afirmaţia privind camerele de gazare. Parchetul a deschis o anchetă

Jean-Marie Le Pen a reiterat afirmaţia privind camerele de gazare; Parchetul a deschis o anchetă

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 87 de ani, a reiterat afirmaţia sa cu privire la camerele de gazare, făcută prima dată în 1987 şi repetată constant de atunci.

"Camerele de gazare, un detaliu în istoria celui de-al Doilea Război Mondial", a afirmat el joi dimineaţa pentru postul BFMTV.

Întrebat dacă nu regretă această afirmaţie, preşedintele de onoare al FN a explicat că şi-o "menţine pentru că acesta este adevărul şi nu cred că ar trebui să şocheze pe cineva".

Preşedinta FN, Marine Le Pen, în vârstă de 45 de ani, s-a distanţat de afirmaţia tatăului său, declarând că este "în dezacord profund asupra fondului şi formei".

Camerele de gazare sunt "summumul barbariei", a spus ea în 2011, şi nu "detaliu în istorie".

Partidul francez de extremă dreapta încearcă, de când este condus de către Marine Le Pen, să câştige o anumită respectabilitate, eliminând orice conotaţie rasistă sau antisemită. Această strategie a contribuit la atragerea voturilor pentru FN, care a obţinut 25% din voturile exprimate în ultimele alegeri europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici