Jean-Marie Le Pen, condamnat în apel pentru declaraţii rasiste despre romi

Curtea de Apel din Paris a confirmat, joi, condamnarea preşedintelui de onoare al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, la 5.000 de euro amendă pentru declaraţii referitoare la romi, despre care politicianul francez a afirmat că sunt "ca nişte păsări", zboară "în mod natural".

820 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen, condamnat în apel pentru declaraţii rasiste despre romi

Jean-Marie Le Pen, condamnat în apel pentru declaraţii rasiste despre romi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondatorul Frontului Naţional va "contesta sentinţa", a declarat avocatul său, Wallerand de Saint-Just.

Le Pen a fost condamnat în primă instanţă, pe 19 decembrie 2013, pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenenţei lor la o etnie.

El a făcut apel la sentinţa respectivă, iar avocatul general a cerut, pe 9 octombrie, confirmarea condamnării lui Le Pen.

La 22 septembrie 2012, la universitatea de vară a Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen a răspuns provocărilor privind imigraţia, tema predilectă a acestui partid, sub privirile fiicei sale, Marine, care conduce în prezent partidul.

Luând în derâdere romii, el a stârnit zâmbete şi aplauze atribuindu-le fraza: "Noi suntem ca păsările, zburăm natural".

Fondatorul Frontului Naţional a fost deja condamnat de mai multe ori în trecut pentru derapaje, când a calificat camerele de gazare drept "un detaliu al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial" (1987) sau când a vorbit despre "inegalitatea între rase" (1996) şi despre ocupaţia germană care "nu a fost deosebit de inumană" (2005).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici