Jean-Marie Le Pen, liderul veteran al extremei drepte din Franţa, a suferit un infarct

Jean-Marie Le Pen, liderul veteran al extremei drepte din Franţa, a suferit un „infarct miocardic uşor” şi a fost transportat sâmbătă la spital.

1011 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen, liderul veteran al extremei drepte din Franţa, a suferit un infarct

Jean-Marie Le Pen, liderul veteran al extremei drepte din Franţa, a suferit un infarct

"Jean-Marie Le Pen a fost internat într-o instituţie publică din regiunea pariziană. Familia şi prietenii lui sunt îngrijoraţi, dar calmi", a spus consilierul fostului lider politic, în vârstă de 94 de ani, Lorrain de Saint Affrique, confirmând o ştire publicată de revista de ştiri Le Point.

Le Pen rămâne „conştient”, a adăugat el, notează AFP.

Le Pen, tatăl actualului lider de extremă dreapta Marine Le Pen, a suferit mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

În februarie 2022, Le Pen senior a fost internat în spital după ce a suferit un accident vascular cerebral „minor”.

Jean-Marie Le Pen a candidat pentru preşedinte de cinci ori, iar în 2002 a ajuns în turul doi al alegerilor, care a fost câştigat de Jacques Chirac.

A co-fondat Frontul Naţional - ulterior redenumit Mitingul Naţional - şi a petrecut zeci de ani stârnind furia faţă de imigraţie.

Fiica sa, Marine Le Pen, a încercat mai târziu să cureţe imaginea partidului şi l-a dat afară în 2015 din cauza remarcilor pe care le-a făcut că Holocaustul a fost doar un detaliu al istoriei.

De atunci, partidul a făcut progrese semnificative atât în ​​politica europeană, cât şi în cea franceză.

Marine Le Pen a obţinut un record de extremă dreaptă de 23,15% din voturi la alegerile prezidenţiale din 2022, deoarece partidul a câştigat 89 de locuri în parlament, devenind principalul partid de opoziţie al ţării.

Născut în portul La Trinite sur Mer din regiunea de vest a Bretagnei la 20 iunie 1928, Le Pen a servit în războaiele coloniale din Algeria şi Vietnam.

A devenit cel mai tânăr deputat al Franţei, la 27 de ani, când a fost ales în parlament în 1956.

Chiar şi în ultimii săi ani, deoarece a făcut mai puţine apariţii publice, nu şi-a exprimat regretul pentru niciuna dintre remarcile sau punctele sale de vedere controversate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici