Jeff Bezos de la Amazon va ajuta NASA la programul lunar Artemis din 2029

  • Agenţia spaţială americană a angajat doi miliardari pentru a o ajuta să readucă astronauţii pe Lună pentru prima oară din 1972 încoace.
  • Aceştia sunt Elon Musk şi Jeff Bezos, transmite BBC.
  • Prima misiune de aselenizare efectuată de NASA este programată pentru anul 2025 şi va fi realizată cu ajutorul lui Elon Musk. Jeff Bezos va avea naveta gata abia din 2029.
214 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos de la Amazon va ajuta NASA la programul lunar Artemis din 2029

Sursa - Wikipedia Commons/NASA

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va ajuta Nasa să se întoarcă pe Lună, în cadrul programului Artemis.

Compania sa, Blue Origin, va construi o navetă de aterizare pentru a duce un echipaj pe suprafaţa lunară la sfârşitul acestui deceniu.

NASA colaborează deja cu compania spaţială SpaceX a lui Elon Musk pentru un sistem de propulsie şi aselenizare, bazat pe racheta Starship între anii 2025 şi 2028. 

Blue Origin va primi peste 3,4 miliarde de dolari de la NASA ca parte a contractului dar naveta fostului şef al companiei Amazon, numită Blue Moon, ar putea aseleniza pe Lună nu mai devreme de 2029, potrivit BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici