Jeff Bezos s-a întors pe pământ, după călătoria în spaţiu. New Shepard a aterizat cu bine

Vehiculul spaţial New Shepard a aterizat cu bine, la circa 10 minute după decolare. La circa un sfert de oră după aterizre, miliardarul şi echipajul care l-a însoţit au ieşit din capsulă.

2770 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos s-a întors pe pământ, după călătoria în spaţiu. New Shepard a aterizat cu bine

Sursa foto; Captura live Blue Origin

Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om al lumii, a lansat marţi prima sa misiune cu echipaj, în scop turistic. Vehiculul New Shepard a decolat de la Launch Site One din Texas.

Echipajul capsulei este format din patru persoane. Pe lângă fratele lui Jeff Bezos, Mark, în capsula New Shepard s-au aflat Wally Funk, prima femeie inspector al Agenţiei Federale Aeriene, acum o „tânără pensionară” de 82 de ani şi Oliver Daemen, cel mai tânăr om care va zbura în spaţiu. Acesta are 18 ani şi a obţinut locul alături de Bezos în urma retragerii misterioase a câştigătorului licitaţiei pentru un loc în rachetă.

Miliardarul Richard Branson a devenit duminică, 11 iulie, primul turist în spaţiu. Aparatul de zbor Unity al companiei Virgin Galactic deţinută de Branson a reuşit să atingă altitudinea de 86 km.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici