Jens Stoltenberg aşteaptă "schimbarea" acţiunilor Rusiei şi vrea o "relaţie constructivă" cu Moscova

Noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aşteaptă "schimbarea reală a acţiunilor" Rusiei, pledând pentru "o relaţie constructivă" între Alianţa Nord-Atlantică şi Moscova.

102 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg aşteaptă "schimbarea" acţiunilor Rusiei şi vrea o "relaţie constructivă" cu Moscova

Jens Stoltenberg aşteaptă "schimbarea" acţiunilor Rusiei şi vrea o "relaţie constructivă" cu Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem nevoie de o schimbare a acţiunilor Rusiei. O schimbare care să demonstreze respectarea dreptului internaţional", a declarat fostul premier norvegian care a început miercuri mandatul de secretar general NATO.

"Nu văd o contradicţie între o Alianţă Nord-Atlantică puternică şi eforturile noastre permanente de a avea o relaţie constructivă cu Rusia. Dimpotrivă. Doar o Alianţă Nord-Atlantică puternică poate construi o relaţie în beneficiul securităţii euro-atlantice", a spus Stoltenberg.

"Criza din Ucraina, cauzată de intervenţia militară a Rusiei, este o provocare majoră pentru securitatea euro-atlantică. NATO nu vrea o confruntare cu Rusia. Dar nu putem şi nu vom face compromisuri privind principiile pe care se axează Alianţa şi securitatea Europei", a spus Stoltenberg.

"Vom susţine în continuare o Ucraină independentă, suverană şi stabilă. Fiecare naţiune europeană trebuie să fie liberă să îşi decidă propriul destin", a insistat Stoltenberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici