Jens Stoltenberg denunţă absenţa umorului în timpul reuniunilor NATO

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că nu există o "cultură a glumelor" în cadrul NATO, mărturisind că absenţa umorului în timpul reuniunilor a fost unul dintre cele mai dificile lucruri de când s-a mutat la Bruxelles, relatează site-ul TheLocal.no.

151 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg denunţă absenţa umorului în timpul reuniunilor NATO

Jens Stoltenberg denunţă absenţa umorului în timpul reuniunilor NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stoltenberg s-a plâns în cadrul emisiunii Skavlan, care va fi difuzată vineri de postul suedez SVT, că la NATO nu există o "cultură a glumelor". "Aşa că am încetat să mai glumesc", a afirmat el.

Fostul premier norvegian a mai afirmat că absenţa umorului în timpul reuniunilor NATO a fost unul dintre lucrurile cu care s-a obişnuit cel mai greu de când s-a mutat la Bruxelles pentru a prelua funcţia de secretar general, în octombrie.

El i-a declarat lui Fredrik Skavlan, moderatorul emisiunii, că nu are nici un regret pentru faptul că a calificat o afirmaţie a preşedintelui rus Vladimir Putin drept o "prostie", avertizând în acelaşi timp că orice incursiune rusă pe teritoriul NATO ar fi întâmpinată cu forţă.

"Declaraţia potrivit căreia există o legiune NATO în Ucraina este o prostie. Nu există nicio legiune NATO", a declarat Stoltenberg la sfârşitul lui ianuarie, după ce Putin a afirmat că există o legiune NATO care acţionează în Ucraina. "În primul rând, nu există trupe NATO în Ucraina. Trupele străine din Ucraina sunt ruseşti şi ar trebui să plece", a subliniat el în cadrul emisiunii înregistrate joi.

"Am spus foarte clar că vom apăra toate statele NATO. Este o mare diferenţă între intrarea Rusiei în Ucraina sau (Republica) Moldova şi intrarea într-un membru NATO din zona Baltică. Sunt sigur că Rusia înţelege acest lucru", a precizat el.

Stoltenberg a apreciat că nu există o "ameninţare imediată" la adresa statelor NATO sau a celor două ţări neutre Suedia şi Finlanda. "Acum avem cel mai important armament NATO de la încheierea Războiului Rece. Nu pentru că vrem să-l folosim împotriva cuiva, ci pentru ca nimeni să nu îndrăznească. Dacă avem acest obstacol, nimeni nu va îndrăzni. Nu vrem o confruntare, dar vrem să fim în siguranţă", a subliniat secretarul general al NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici