Jens Stoltenberg denunţă riscurile generate de Coreea de Nord

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat luni "ameninţările" generate de Coreea de Nord, inclusiv prin furnizarea de armament Grupului Wagner din Rusia, după ce regimul de la Phenian a condamnat deciziile Statelor Unite şi altor ţări occidentale de a furniza tancuri Ucrainei.

652 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg denunţă riscurile generate de Coreea de Nord

Jens Stoltenberg denunţă riscurile generate de Coreea de Nord

Aflat în vizită în Coreea de Sud, Stoltenberg a afirmat că regimul Kim Jong-Un, aflat la putere în Coreea de Nord, constituie o "ameninţare" internaţională.

"Coreea de Nord continuă cu un model comportamental provocator şi destabilizator, inclusiv prin teste balistice fără precedent efectuate în ultimul an, precum şi prin continuarea activităţilor nucleare şi a retoricii nucleare, toate în contradicţie cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU. Aceste activităţi generează un pericol clar şi prezent pentru Coreea de Sud, pentru regiune şi pentru pacea şi securitatea la nivel internaţional. Împreună cu partenerii noştri, cerem Phenianului să oprească provocările şi să se conformeze în totalitate legislaţiei internaţionale", a afirmat Jens Stoltenberg în dicursul rostit la Institutul CHEY pentru Studii Avansate, conform stenogramei discursului, vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Coreea de Nord a furnizat sisteme de artilerie şi rachete Grupului rus Wagner, alimentând războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", a continuat Stoltenberg.

Afirmaţiile secretarului general al NATO intervin în contextul în care Coreea de Nord a acuzat Statele Unite şi aliaţii occidentali că au depăşit o "linie roşie" prin decizia de a furniza Ucrainei tancuri avansate. "Statele Unite au intenţia sinistră de a continua să extindă războiul prin intermediari pentru a distruge Rusia", a declarat duminică Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un şi director adjunct al Departamentului de Comunicare al Partidului Muncitoresc nord-coreean, conform CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici