Jens Stoltenberg: Întâlnirea Trump-Putin nu reprezintă o subminare a politicilor NATO

Întâlnirea planificată între Donald Trump şi Vladimir Putin, care va avea loc luna viitoare, este un "semn de putere" şi nu subminează politica abordată de Alianţa Atlanticului de Nord faţă de Rusia, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, relatează site-ul Politico.eu.

351 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: Întâlnirea Trump-Putin nu reprezintă o subminare a politicilor NATO

Jens Stoltenberg: Întâlnirea Trump-Putin nu reprezintă o subminare a politicilor NATO

"Pentru mine, dialogul nu reprezintă un punct slab, dialogul reprezină un semn de putere", a declarat Stoltenberg înainte de a participa la reuniunea Consiliului European la Bruxelles.

"Dialogul cu Rusia este în concordanţă cu politicile NATO. Nu ne dorim un alt Război Rece", a adăugat acesta.

Trump se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe 16 iulie, la Helsinki, capitala Finlandei. Preşedintele american a mustrat aliaţii europeni, în special Germania, pentru că nu reuşit să aloce 2% din PIB alianţei.

Cu toate acestea, Stoltenberg a declarat că este esenţial ca alianţa să rămână unită.

"Nu trebuie să ne facem iluzii: Europa şi America de Nord au nevoie una de cealaltă. Sunt convins şi sigur că preşedintele Trump este dedicat alianţei", a afirmat secretarul general.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici