Jens Stoltenberg: NATO condamnă folosirea armelor chimice de regimul din Siria. Cei responsabili trebuie traşi la răspundere

NATO condamnă folosirea armelor chimice de regimul din Siria şi consideră utilizarea de astfel de arme ca fiind inacceptabilă, iar cei responsabili trebuie traşi la răspundere, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul General al NATO, potrivit unui comunicat.

444 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: NATO condamnă folosirea armelor chimice de regimul din Siria. Cei responsabili trebuie traşi la răspundere

Jens Stoltenberg: NATO condamnă folosirea armelor chimice de regimul din Siria. Cei responsabili trebuie traşi la răspundere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"În urma oribilului atac cu arme chimice din Khan Shaykhun, în urma căruia au murit zeci de persoane, inclusiv mulţi copii, Statele Unite au lansat un atac împotriva bazei aeriene Shayrat din Siria", a declarat oficialul.

"Regimul sirian poartă întreaga responsabilitate pentru această evoluţie. NATO a condamnat în mod constant continuarea folosirii armelor chimice de Siria, acţiune care reprezintă o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale", a adăugat Stoltenberg.

"Orice utilizare a armelor chimice este inacceptabilă, nu poate rămâne fără o reacţie şi cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere", a completat şeful NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici