Jens Stoltenberg: Referendumurile organizate de Rusia în regiuni ucrainene nu au nicio legitimitate

Alianţa Nord-Atlantică menţine susţinerea fermă pentru integritatea Ucrainei şi condamnă "farsele" de referendumuri organizate de Rusia în regiuni separatiste din Ucraina, anunţă secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

210 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: Referendumurile organizate de Rusia în regiuni ucrainene nu au nicio legitimitate

"Tocmai am vorbit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-am transmis clar susţinerea neclintită a aliaţilor din cadrul NATO pentru suveranitatea Ucrainei şi pentru dreptul la autoapărare", a declarat Jens Stoltenberg într-un mesaj postat pe Twitter.

"Farsele de referendumuri organizate de Rusia nu au nicio legitimitate şi constituie o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale. Aceste teritorii aparţin Ucrainei", a subliniat Stoltenberg.

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson au organizat referendumuri privind unirea cu Rusia.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au anunţat că nu vor recunoaşte rezultatele referendumurilor organizate în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi nici anexarea acestora de către Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici