Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, afirmă că este în interesul Europei să ajute Afganistanul

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că este în interesul Europei să ajute la stabilizarea Afganistanului, scopul fiind acela de a evita posibilitatea ca această ţară să devină "un refugiu sigur pentru terorismul internaţional", informează agenţia de ştiri Reuters

445 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, afirmă că este în interesul Europei să ajute Afganistanul

Stoltenberg, secretarul general NATO, afirmă că este în interesul Europei să ajute Afganistanul

"Este în interesul Europei, a aliaţilor NATO, să stabilizeze Afganistanul", a afirmat Stoltenberg în cursul unei vizite la Kabul, alături de Jim Mattis, secretarul american al Apărării.

Luna trecută, preşedintele SUA Donald Trump a anunţat o nouă strategie privind conflictul din Afganistan, indicând că aşteaptă de la statele NATO să-şi sporească contribuţia la eforturile de pacificare din această ţară. Însă opinia publică din ţările europene manifestă un apetit scăzut pentru o implicare mai extinsă în Afganistan.

În Germania, unde cancelarul Angela Merkel poată discuţii pentru formarea unui nou guvern după scrutinul legislativ de duminică, conservatorii susţin misiunea din Afganistan. Pe de altă parte, lideri ai Partidului Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi Partidului Verzilor (centru-stânga), formaţiuni care ar putea face din noua coaliţie guvernamentală, şi-au exprimat scepticismul în legătură cu implicarea Berlinului în acest conflict.

Totuşi, liderul NATO s-a declarat "absolut sigur că Germania va continua să acorde sprijin" Afganistanului.

Stoltenberg a adăugat că sprijinul NATO are drept scop să asigure că Afganistanul nu devine "un refugiu sigur pentru terorismul internaţional", reiterând că trupele NATO nu au rolul de a lupta direct împotriva militanţilor, ci doar consiliază şi pregătesc forţele afgane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici