Jeremy Corbyn doreşte organizarea de alegeri generale sau a unui nou referendum

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat duminică seară că alegerile europarlamentare au întărit ideea că ar trebui organizat un nou referendum pe tema Brexit, după ce partidul condus de prim-ministrul Theresa May s-a situat pe al cincilea loc, relatează Reuters şi Politico Europe.

510 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn doreşte organizarea de alegeri generale sau a unui nou referendum

Jeremy Corbyn doreşte organizarea de alegeri generale sau a unui nou referendum

„După trei ani de eşec al Partidului Laburist în ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aceste alegeri întăresc ideea organizării unui nou referendum. În următoarele zile vom discuta în cadrul partidului şi vom reflecta asupra rezultatelor”, a declarat Jeremy Corbyn.

„Conservatorii se destramă şi nu sunt capabili să guverneze, iar problema va trebui să se întoarcă la cetăţeni, chiar dacă va fi prin alegeri generale sau un referendum. Partidul Laburist va reuni ţara divizată”, a adăugat liderul partidului de opoziţie din Marea Britanie.

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, se situează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar din Marea Britanie, cu 31,8% dintre voturi, conform rezultatelor preliminare. Partidul Conservator, condus de prim-ministrul Theresa May, a obţinut doar 9,1% dintre voturi, clasându-se pe poziţia a cincea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici