Jeremy Hunt avertizează Rusia că va suporta consecinţele dacă nu va respecta legile internaţionale

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a avertizat Rusia că va suporta consecinţele pentru acţiunile sale de a intimida Marea Britanie şi dacă va continua să ignore regulile internaţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

615 afișări
Imaginea articolului Jeremy Hunt avertizează Rusia că va suporta consecinţele dacă nu va respecta legile internaţionale

Jeremy Hunt avertizează Rusia că va suporta consecinţele dacă nu va respecta legile internaţionale

Marea Britanie a acuzat doi cetăţeni ruşi că ar fi responsabili pentru atacul neurotoxic comis în oraşul Salisbury şi care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

"Din partea conservatorilor Marea Britanie are un mesaj simplu pentru Kremlin: dacă încercaţi să intimidaţi această ţară, dacă veţi folosi arme chimice, dacă nu respectaţi regulile internaţionale, preţul va fi prea mare", a declarat Jeremy Hunt.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici