Jeremy Hunt solicită încetarea războiului din Yemen şi dreptate în cazul Khashoggi

Ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, va vizita luni Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite pentru a solicita încetarea războiului din Yemen şi pentru a face apel la liderii saudiţi să coopereze cu o investigaţie privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Jeremy Hunt solicită încetarea războiului din Yemen şi dreptate în cazul Khashoggi

Jeremy Hunt solicită încetarea războiului din Yemen şi dreptate în cazul Khashoggi

Vizita vine într-un moment în care Riyadul, aflat deja sub control pentru conflictul din Yemen, se confruntă cu critici din partea comunităţii internaţionale şi posibile sancţiuni în urma asasinării lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul pe data de 2 octombrie.

Marea Britanie a cerut o investigaţie "credibilă" în cazul lui Khashoggi şi a îndemnat la o nouă acţiune în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a încerca să pună capăt ostilităţilor din Yemen şi să găsească o soluţie politică pentru încetarea focului.

"Costul uman al războiului din Yemen este incalificabil: milioane de persoane strămutate, foameteşi boli şi ani de vărsare de sânge, singura soluţie este acum o decizie politică de a pune deoparte armele şi de a căuta pacea", a transmis Hunt printr-un comunicat.

"Aşa că astăzi călătoresc în Golf pentru a cere ca toate părţile să se angajeze în acest proces", a adăugat acesta.

Ministerul de Externe a anunţat că Hunt se va întâlni cu regele Salman al Arabiei Saudite şi prinţul Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor de la Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ministrul Afacerilor Externe al Arabiei Adel al-Jubeir, vicepreşedintele yemenit Ali Mohsen şi ministrul de externe Khaled Al Yamani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici