Jeremy Hunt: Uniunea Europeană trebuie să îşi schimbe tactica pentru evitarea unui Brexit fără acord

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat marţi că Uniunea Europeană trebuie să îşi schimbe tacticile în ceea ce priveşte negocierile pentru Brexit, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, relatează The Guardian.

453 afișări
Imaginea articolului Jeremy Hunt: Uniunea Europeană trebuie să îşi schimbe tactica pentru evitarea unui Brexit fără acord

Jeremy Hunt: Uniunea Europeană trebuie să îşi schimbe tactica pentru evitarea unui Brexit fără acord

Conform declaraţiilor ministrului, riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

„Cred că riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ. Totuşi, nu este ceva ce ne dorim şi sper că vom găsi o modalitate să evităm această situaţie”, a declarat ministrul.

„Nu am văzut nicio schimbare în abordarea Comisiei Europene”, a adăugat acesta.

Jeremy Hunt urmează să plece într-o călătorie de trei zile în Lituania, Danemarca şi Olanda pentru a convinge oficialii celor trei ţări să susţină planul pentru Brexit al prim-ministrului britanic Theresa May.

Deşi cele trei ţări sunt aliaţi puternici ai Marii Britanii, reprezentanţii acestora nu au susţinut activ cauza prim-ministrului May în negocierile pentru Brexit.

Theresa May a programat mai multe vizite oficiale ale miniştrilor în ţările europene pe durata verii pentru a aduna susţinere în discuţiile cu negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

Jeremy Hunt a devenit ministrul de Externe al Marii Britanii după ce Boris Johnson a demisionat în semn de protest faţă de politicile premierului Theresa May privind Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici