Jericho, fratele leului Cecil, a fost ucis ilegal în Zimbabwe

Fratele leului Cecil, ucis săptămâna aceasta în mod ilegal de către un stomatolog american, a fost ucis şi el, sâmbătă, în Parcul Naţional Hwange, în Zimbabwe, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul parcului pentru CNN.

406 afișări
Imaginea articolului Jericho, fratele leului Cecil, a fost ucis ilegal în Zimbabwe

Jericho, fratele leului Cecil, a fost ucis ilegal în Zimbabwe

Fratele lui Cecil - Jericho - a fost ucis tot ilegal, afirmă oficialul citat.

Jericho a fost împuşcat de către un vânător care opera ilegal, a declarat Johnny Rodrigues, directorul Centrului de comandă pentru conservare din Zimbabwe.

Cecil a fost ucis ilegal, provocând un val de furie în întreaga lume, deoarece era un animal protejat.

Autorităţile locale cer extrădarea stomatologului american Walter Palmer, pe care-l acuză că a participat împreună cu alţii la o vânătoare ilegală a leului.

"Cu un dezgust şi o tristeţe imese, (anunţăm că) tocmai am fost informaţi că Jericho, fratele lui Cecil, a fost ucis astăzi (sâmbătă) la ora (locală) 16.00 (17.00, ora României)", a anunţat Centrul sâmbătă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Inimile noastre sunt zdrobite", a adăugat Centrul.

Jericho era considerat îngrijitorul şi apărătorul puilor lui Cecil, însă şansa de a supravieţui a acestora nu era clară imediat după uciderea leului.

Unii dintre pui ar putea fi ai lui Jericho, a declarat David Macdonald, directorul Unităţii de cercetare în domeniul conservării faunei de la Oxford, care l-a studiat pe Cecil.

Coaliţii de masculi, adesea între fraţi, controlează grupurile formate în jurul femelelor, în societatea leilor, şi le protejează de ameninţarea pe care o reprezintă lei masculi din afara grupului, a declarat cercetătorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici