Jihadişti ai Statului Islamic, REVOLTĂ cu cuţite într-o închisoare de maximă securitate/ Zeci de morţi în penitenciar

Cel puţin 29 de deţinuţi şi trei gardieni au decedat în urma unei revolte care a izbucnit duminică seară într-un penitenciar de maximă securitate din Tadjikistan, unde se află închise persoane condamnate de extremism religios, inclusiv membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, informează postul CBC.

7147 afișări
Imaginea articolului Jihadişti ai Statului Islamic, REVOLTĂ cu cuţite într-o închisoare de maximă securitate/ Zeci de morţi în penitenciar

Jihadişti ai Statului Islamic, REVOLTĂ într-o închisoare de maximă securitate din Tadjikistan/ Zeci de morţi

Ministerul Justiţiei a comunicat că revolta a izbucnit duminică într-o închisoare din oraşul Vakhdat, aflat la 10 kilometri est de capitala Tadjikistanului, Duşanbe.

Militanţii s-au înarmat cu cuţite şi au ucis trei gardieni şi cinci deţinuţi.

Forţele de securitate au ucis 24 de militanţi în cursul operaţiunilor de înăbuşire a revoltei, au precizat autorităţile.

Unul din instigatorii revoltei a fost Bekhruz Gulmurod, fiul lui Gulmurod Khalimov, un fost colonel din forţele speciale din Tadjikistan, care în anul 2015 a dezertat şi s-a alăturat reţelei Stat Islamic, fiind ulterior ucis în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici