Jill Stein, candidata la Casa Albă din partea Partidului Verde, a solicitat renumărarea voturilor. Donald Trump a fost declarat câştigător în Wisconsin

Jill Stein, candidata la preşedinţia SUA din partea Partidului Verde, a solicitat în mod oficial renumărarea voturilor în statul în care Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a fost declarat câştigător, în urma unor rezultate restrânse, informează site-ul postului BBC News.

1868 afișări
Imaginea articolului Jill Stein, candidata la Casa Albă din partea Partidului Verde, a solicitat renumărarea voturilor. Donald Trump a fost declarat câştigător în Wisconsin

Jill Stein, candidata la Casa Albă partea Partidului Verde, a solicitat renumărarea voturilor. Donald Trump a fost declarat câştigător în Wisconsin

Stein a solicitat, de asemenea, renumărarea voturilor în statele Michigan şi Pennsylvania.

Dacă în urma renumărării voturilor din statul Wisconsin, Hillary Clinton ar fi declarată noua câştigătoare, acest lucru nu l-ar răsturna pe Donald Trump, ci îi vor fi asigurate numai 10 voturi în cadrul Colegiului electoral, care l-a desemnat câştigător pe Trump, la data de 8 noiembrie.

În cazul în care aceasta ar fi declarată câştigătoare însă în toate cele trei state în care a fost solicitată renumărarea voturilor: Wisconsin, Pennsylvania şi Michigan, victoria acesteia ar fi asigurată.

Într-o posare pe Twitter, Comisia electorală din Wisconsin a comunicat că a primit petiţia de renumărare din partea lui Stein şi Del Fuente şi că mai multe detalii vor fi anunţate în curând.

Între timp. Stein a anunţat că renumărarea va avea loc săptămâna viitoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici