Jill Stein, candidata la Casa Albă din partea Partidului Verde, renunţă la solicitarea de a renumăra voturile în statul Pennsylvania

Jill Stein, candidata la preşedinţia SUA din partea Partidului Verde, care a solicitat în mod oficial renumărarea voturilor în statul în care Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a fost declarat câştigător, renunţă acum la cererea de a renumăra voturile în statul Pennsylvania, din cauza costurilor exorbitante, potrivit CNN.

1531 afișări
Imaginea articolului Jill Stein, candidata la Casa Albă din partea Partidului Verde, renunţă la solicitarea de a renumăra voturile în statul Pennsylvania

Jill Stein, candidata la Casa Albă din partea Partidului Verde, renunţă la solicitarea de a renumăra voturile în statul Pennsylvania (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Citând costuri majore, pe care votanţii trebuie să le achite din cauza unei hotărâri judecătoreşti, Stein a renunţat oficial la renumărarea voturilor în statul american Pennsylvania. Costurile evocate de politician se ridică la suma de 1 milion de dolari.

"Cererea scandaloasă a judecătorului, ca alegătorii să plătească o sumă atât de exorbitantă, mi se pare o barieră ruşinoasă şi inacceptabilă impusă faţă de participarea democraitcă", a declarat Stein.

"Acesta este un alt semn că legea electorală din Pennsylvania este formulată împotriva votanţilor. Cerând un milion de dolari de la alegători, curtea s-a făcut clar înţeleasă: nu are niciun interes în a acorda un proces echitabil preocupărilor legitime ale alegătorilor privind acurateţea, securitatea şi corectitudinea unor alegeri viciate de suspiciune", a completat Jill Stein.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici