Jim Mattis afirmă că SUA vor monitoriza viitoarele acţiuni provocatoare ale Iranului

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, vineri, că Statele Unite vor monitoriza eventualele provocări venite din partea Iranului şi a adăugat că, până în prezent, nu există o schimbare a poziţiei Armatei americane cu privire la Iran, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

292 afișări
Imaginea articolului Jim Mattis afirmă că SUA vor monitoriza viitoarele acţiuni provocatoare ale Iranului

Jim Mattis afirmă că SUA vor monitoriza viitoarele acţiuni provocatoare ale Iranului

”În acest moment, suntem atenţi la posibile provocări din partea iranienilor, dar până acum nu am observat nimic în acest sens”, a afirmat Mattis.

”Cu istoricul destabilizator al Iranienilor din Liban în Siria, de la Yemen la Afganistan, desigur că vom fi atenţi. Până acum ne menţinem poziţia”, a adăugat secretarul american al Apărării.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a afirmat că nu poate confirma respectarea de către Iran a Acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite în acest moment din Tratat, avertizând că acest lucru se poate produce "oricând".

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite şi Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici