Jim Mattis cere Arabiei Saudite să desfăşoare o anchetă transparentă în cazul asasinării lui Khashoggi

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a confirmat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, a cerut acestuia desfăşurarea unei investigaţii transparente în cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

167 afișări
Imaginea articolului Jim Mattis cere Arabiei Saudite să desfăşoare o anchetă transparentă în cazul asasinării lui Khashoggi

Mattis cere Arabiei Saudite să desfăşoare o anchetă transparentă în cazul asasinării lui Khashoggi

Afirmaţiile oficialului american au fost făcute duminică, după ce sâmbătă acesta a declarat că uciderea lui Jamal Khashoggi „subminează stabilitatea regională”, iar Departamentul de Stat din Statele Unite plănuieşte să ia măsuri drastice în ceea ce priveşte acest caz.

"Am discutat despre acest lucru. Am discutat despre acelaşi lucru, despre nevoia unei investigaţii transparente şi complete", a declarat Mattis pentru reporteri.

"Ministrul de Externe Jubeir a fost complet de acord, fără nicio obiecţie, a afirmat că trebuie să ştim ce s-a întâmplat", a adăugat Mattis.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici