Jirinovski propune eliberarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina şi Transnistria: Vor lupta zi şi noapte, doar să nu se întoarcă în închisorile noastre

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski propune înfiinţarea unor "batalioane disciplinare", formate din deţinuţi, care, în schimbul graţierii, să lupte în Ucraina şi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, relatează Unimedia.

5545 afișări
Imaginea articolului Jirinovski propune eliberarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina şi Transnistria: Vor lupta zi şi noapte, doar să nu se întoarcă în închisorile noastre

Jirinovski propune eliberarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina şi Transnistria: Vor lupta zi şi noapte, doar să nu se întoarcă în închisorile noastre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Milioane de voluntari ar putea să lupte în Ucraina. Trebuie să-i eliberăm pe deţinuţi din închisori. Să creăm batalioane disciplinare. Să le zicem să nu facă nici un pas înapoi. Să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odessa şi în Transnistria. Ei vor lupta zi şi noapte, doar să nu se întoarcă în închisorile noastre", a declarat Jirinovski într-un discurs susţinut săptămâna trecută în Crimeea, în cadrul unui congres la care au fost prezenţi preşedintele rus Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi deputaţii ruşi.

Preşedinte al Partidului Liberal-Democrat şi vicepreşedinte al Dumei (Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova), Vladimir Jirinovski, a provocat polemică săptămâna trecută, după ce a afirmat, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, că Polonia şi statele baltice riscă să fie "şterse de pe faţa pământului" în contextul escaladării conflictului din Ucraina, soarta Europei de Est fiind în mâinile lui Vladimir Putin.

"Toate chestiunile legate de război şi pace, în general, şi în speciale cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse (...) Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului.

În ceea ce priveşte apelul liderilor din Europa Centrală şi de Est de consolidare a prezenţei NATO în regiune, Vladimir Jirinovski a avertizat că statele est-europene riscă să fie distruse complet.

"Desigur, nimic nu ameninţă America, deoarece este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Este vina lor, deoarece noi (Rusia - n.r.) nu putem accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei. Trebuie să le distrugem cu 30 de minute înainte de lansare", a precizat Jirinovski.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici