Jobbik vrea un referendum privind suprimarea beneficiilor sociale pentru rudele infractorilor

Partidul radical ungar Jobbik a solicitat Biroului Electoral Naţional (OVB) organizarea unui referendum pentru a-i priva de beneficii sociale pe infractori şi pe familiile acestora.

168 afișări
Imaginea articolului Jobbik vrea un referendum privind suprimarea beneficiilor sociale pentru rudele infractorilor

Jobbik vrea un referendum privind suprimarea beneficiilor sociale pentru rudele infractorilor

Măsura ar afecta familiile infractorilor minori (sub 18 ani), care au comis infracţiuni grave, precum omor, jaf sau şantaj.

Famiile vizate vor fi private de unele beneficii sociale, precum suplimente la salariile mici şi ajutoare financiare pe termen de trei ani.

Liderul partidului Jobbik, Tamas Sneider, a criticat "politica extrem de liberală" din ultimii 23 de ani pentru "toleranţa nelimitată faţă de criminali".

Potrivit lui Sneider, Jobbik va renunţa la ideea unui referendum doar dacă partidele de la conducere vor opera modificarile respective în legislaţie.

Sneider a declarat că cele 200.000 de semnături necesare pentru a obliga Parlamentul să organizeze un referendum, pot fi adunate "în câteva momente".

Conform legilor din Ungaria, Jobbik are la dispoziie patru luni pentru a strânge semnăturile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici