Premieră internaţională: Un joc video inspirat din conflictele din Balcani a fost inclus în programa şcolară dintr-o ţară europeană

  • Guvernul poloez este primul din lume care include un joc video în programa şcolară, drept resursă educaţională
  • Jocul „This War of Mine” va fi disponibil în mod gratuit pentru toţi elevii de liceu din Polonia
  • Scopul său educaţional are legătură cu predarea sociologiei, eticii, filozofiei şi istoriei
1242 afișări
Imaginea articolului Premieră internaţională: Un joc video inspirat din conflictele din Balcani a fost inclus în programa şcolară dintr-o ţară europeană

Sursa FOTO: Profimedia

Potrivit Federaţiei Europene Interactive de Software, includerea jocului „This War of Mine” („Războiul meu personal”)în programa şcolară constituie o premieră internaţională. 
 
„Pentru prima dată în istorie, un joc video a fost inclus pe lista recomandată pentru şcoli. Ne bucurăm că Ministerul Educaţiei şi premierul Mateusz Morawiecki susţin şi recunosc rolul sectorului de jocuri video în cultură, creativitate, inovaţie şi chiar educaţie. Este un minunat exemplu al modului în care jocurile video pot susţine educaţia, spunând poveşti şi ridicând probleme importante de etică”, spune Dr. Dominika Urbanska-Galanciak, şeful asociaţiei poloneze a firmelor de jocuri video Spidor.
 
„Suntem extrem de încântaţi că un Guvern european recunoaşte în acest fel valoarea educativă a jocurilor video. Acestea sunt o parte intrinsecă a societăţii din secolul XXI şi aduc beneficii enorme, mai ales atunci când sunt utilizate în mod corespunzător într-un cadru şcolar. Există dovezi că jocurile video cresc nivelul de implicare al elevilor şi rezultatele şcolare, dezvoltă abilităţile de lucru în echipă, de rezolvare de  probleme, precum şi agilitate mentală”, spune Simon Little, CEO al Federaţiei Europene Interactive de Software.
 
Jocul „This War of Mine” a fost dezvoltat de studiourile 11 Bit din Varşovia şi este inspirat de conflictele din Balcani. Jucătorii trebuie să ia decizii morale pentru a obţine alimente, medicamente şi adăpost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici