Jocurile Olimpice de la Tokyo: Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii jocurilor în acestă vară/ Ţara se confurntă cu al patrulea val

  • Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii Jocurilor Olimpice în acest an, a arătat un nou sondaj publicat luni, cu mai puţin de 10 săptămâni până la Jocurile de la Tokyo.
  • Ultimul sondaj vine după ce Japonia a extins vineri starea de urgenţă, în timp ce naţiunea se luptă cu un al patrulea val de infecţii COVID-19.
  • Creşterea a pus presiune asupra sistemului de sănătate al ţării, profesioniştii din domeniul medical avertizând în mod repetat despre epuizarea personalului.
1841 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Tokyo: Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii jocurilor în acestă vară/ Ţara se confurntă cu al patrulea val

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Peste 80% dintre japonezi se opun găzduirii jocurilor în acestă vară/ Ţara se confurntă cu al patrulea val

Sondajul din cotidianului Asahi Shimbun a constatat că 43% dintre respondenţi doresc anularea Jocurilor, iar 40% doresc o amânare suplimentară, relatează The Guardian.

Aceste cifre au crescut de la 35% care au susţinut anularea într-un sondaj publicat de ziar acum o lună şi 34% care doreau o nouă amânare.

Doar 14% susţin desfăşurarea Jocurilor în această vară conform programării, în scădere de la 28%, conform sondajului.

Dacă Jocurile continuă, 59% dintre respondenţi au spus că nu vor spectatori, 33% susţinând un număr mai mic de fani şi 3% jocuri cu capacitate obişnuită.

De luni de zile, sondajele au descoperit că majoritatea populaţiei din Japonia se opune organizării Jocurilor în această vară. Un sondaj separat publicat duminică de Kyodo a arătat că 59,7% dintre respondenţi doresc anularea. Acest sondaj nu a inclus ca variantă de răspuns o amânare.

Organizatorii olimpiadei declară că măsurile dure antivirus, inclusiv testarea regulată a sportivilor şi interzicerea participării fanilor din alte ţări, vor menţine Jocurile în siguranţă. Sondajul Kyodo a constatat că 87,7% dintre respondenţi îşi fac griji că un flux de sportivi şi membri ai personalului din străinătate ar putea răspândi virusul.

Japonia s-a confruntat cu un focar mai mic decât în ​​multe ţări, cu mai puţin de 11.500 de decese până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici