Jocurile video ar putea fi folosite în antrenamentele soldaţilor americani

Armata Statelor Unite vrea să dezvolte utilizarea jocurilor video în antrenamentele militarilor pentru a limita pierderile pe teren, a declarat miercuri un ofiţer american de rang înalt.

21 afișări
Imaginea articolului Jocurile video ar putea fi folosite în antrenamentele soldaţilor americani

Jocurile video ar putea fi folosite în antrenamentele soldaţilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentagonul a aprobat în această săptămână finanţarea, cu o sumă neprecizată, a unor cercetări al căror scop este ca armata să beneficieze de progresele înregistrate în domeniul jocurilor video, a declarat generalul James Mattis, şeful comandamentului comun al forţelor armate americane.

Subliniind că infanteria a înregistrat, de la cel de al Doilea Război Mondial şi până în prezent, 80 la sută din totalul pierderilor forţelor armate americane, generalul Mattis a spus că antrenamentul prin simulare video va permite militarilor să se confrunte cu "cât mai multe provocări tactice şi etice posibil, înaintea primei lor lupte".

"Eu am participat la multe lupte şi, nu este ştiinţific, dar voi spune că jumătate din pierderile pe care le-am înregistrat se datorau unor cauze stupide, idioate", a declarat generalul în faţa Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

"Dacă vom pune oamenii să facă simulări, nu vor învăţa doar un singur fel de a doborî un fief inamic, ci cinci feluri" de a face acest lucru, a afirmat el.

"Trebuie să facem în continuare şi antrenamente reale de luptă", a precizat generalul, dar acesta s-a declarat convins că prin intermediul jocurilor video "va fi redus numărul erorilor comise pe câmpul de luptă".

Armata americană utilizează deja "America's Army", care a devenit un joc video de succes. Acesta ar fi contribuit la crearea unor vocaţii privind intrarea în rândul forţelor armate din această ţară, din care fac parte aproximativ 1,5 milioane de persoane.

Dar antrenarea militarilor prin intermediul jocurilor video are, de asemenea, şi numeroşi critici, care apreciază că faptul de a reporni de la zero pe o consolă de joc nu ajută la formarea unei aprecieri juste a deciziilor vitale care trebuie să fie luate pe un câmp de luptă real.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici