Joe Biden a confirmat că SUA şi partenerii săi din G7 sunt pregătiţi să impună noi sancţiuni Rusiei

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat, miercuri, intenţia ţărilor puternic industrializate (G7) de a impune, în caz de necesitate, noi sancţiuni Rusiei din cauza conflictului din estul Ucrainei, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

933 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a confirmat că SUA şi partenerii săi din G7 sunt pregătiţi să impună noi sancţiuni Rusiei

Joe Biden a confirmat că SUA şi partenerii săi din G7 sunt pregătiţi să impună noi sancţiuni Rusiei

"Vicepreşedintele (american) a subliniat angajamentul Statelor Unite şi partenerilor săi din G7 de a continua presiunile asupra Rusiei, pentru ca această (ţară) să contribuie pe deplin la implementarea Acordului de la Minsk, predând controlul la graniţă către partea ucraineană şi retragându-şi trupele şi armamentul de pe teritoriul Ucrainei", a anunţat Casa Abă într-un comunicat difuzat la încheierea unei întrevederi între Joe Biden şi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"De asemenea, vicepreşedintele a menţionat că Statele Unite şi aliaţii săi din G7 sunt pregătiţi să adopte noi sancţiuni pentru a răspunde, în caz de necesitate, acţiunilor Rusiei" în estul Ucrainei, afectat de cofruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele ucrainene.

Statele Unite şi aliaţii săi din Occident acuză Rusia de susţinerea rebelilor din estul Ucrainei şi subminarea Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie. Moscova respinge aceste acuzaţii şi susţine că pledează pentru implementarea acestui acord care, potrivit ei, nu ar fi respectat de autorităţile de la Kiev.

Rusia a fost exclusă din grupul ţărilor puternic industrializate în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni economice şi diplomatice Rusiei din cauza implicării în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk a izbucnit după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste sângeroase, la Kiev.

Peste 6.400 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici