Joe Biden a făcut bilanţul primelor 100 de zile de mandat. A promis 100 de milioane de vaccinări, dar a livrat 235 de milioane

  • Joe Biden a prezentat rezultatele primelor 100 de zile de mandat
  • Lupta cu pandemia este cea mai importantă misiune
  • A promis 100 de milioane de vaccinări, dar a livrat 235 de milioane
  • Planul American de salvare, de 1,9 miliarde de dolari, a fost adoptat în martie
  • Pe lista lui Biden se mai află: imigraţia şi emisiile de gaze
596 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a făcut bilanţul primelor 100 de zile de mandat. A promis 100 de milioane de vaccinări, dar a livrat 235 de milioane

Joe Biden a făcut bilanţul primelor 100 de zile de mandat. A promis 100 de milioane de vaccinări, dar a livrat 235 de milioane

Mandatul lui Joe Biden a atins primul prag de 100 de zile. Şi-a ţinut cele mai importante promisiuni din campanie. Şi asta îl plasează la o cotă de încredere de 57%, faţă de 41%, cât avea Donald Trump, în acelaşi moment al mandatului său.

Prioritatea numărul unu a fost pandemia. A promis 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile. A reuşit 235 de milioane. Când a ajuns preşedinte, decesele COVID depăşeau 3.000 pe zi. Acum a ajuns la 700 şi este în scădere.

JOE BIDEN, preşedintele SUA: Trebuie să dovedim că democraţia funcţionează în continuare, că guvernul nostru funcţionează. Şi în primele noastre o sută de zile împreună, am acţionat pentru a restabili credinţa oamenilor în democraţie. Vaccinăm naţiunea. Creăm sute de mii de noi locuri de muncă.

Planul American de salvare de 1,9 miliarde de dolari începe să-şi arate rezultate: şomajul scade, afacerile se redeschid şi piaţa de valori este în creştere.

Totuşi unii analişti par îngrijoraţi. Ei spun că creştere rapidă a economiei ar putea fi nesustenabilă. Inegalitatea veniturilor, exacerbată de pandemie, va avea şi ea consecinţe pe termen lung.

Joe Biden are spatele asigurat de două femei puternice. Pentru prima data în istoria Statelor Unite, cei doi oficiali din spatele preşedintelui sunt femei. Vicepreşedintele Kamala Harris şi Nancy Pelosi s-au salutat cu cotul înaintea discursului preşedintelui American. 

Bilanţ primelor 100 de zile ale Administraţiei Joe Biden

  • COVID - 235 de milioane de vaccinuri anti-Covid
  • ECONOMIE - 1,3 milioane de noi locuri de muncă
  • Planul American Rescue Act - 1,9 trilioane de dolari 
  • Planul pentru Familiile Americane – 1,8 trilioane de dolari

Administraţia Joe Biden, primele 100 de zile

  • JUSTIŢIE SOCIALĂ ŞI INECHITATE – a abrogat interdicţia transgender în Armată
  • IMIGRARE – anularea fondurilor pentru zidul de la graniţa cu Mexic
  • identificarea şi reunirea familiilor de migranţi separaţi la graniţa SUA-Mexic
  • CLIMĂ - mai puţin de 15% din emisiile mondiale

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici