Joe Biden i-a dat asigurări premierului irakian în legătură cu sprijinul SUA în lupta împotriva SI

Vicepreşedintele american Joe Biden i-a dat asigurări, luni, premierului irakian Haidar al-Abadi în legătură cu sprijinul Statelor Unite în lupta împotriva reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează New York Times în pagina electronică.

132 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a dat asigurări premierului irakian în legătură cu sprijinul SUA în lupta împotriva SI

Joe Biden i-a dat asigurări premierului irakian în legătură cu sprijinul SUA în lupta împotriva SI (Imagine: Andreea Alexandu/Mediafax Foto)

Joe Biden l-a sunat luni pe Haidar al-Abadi pentru "a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru lupta Guvernului irakian împotriva reţelei Stat Islamic", a anunţat Casa Albă.

Această conversaţie telefonică a avut loc în contextul unor critici la adresa administraţiei preşedintelui Barack Obama, generate de acuzaţiile aduse armatei irakiene de către secretarul american al Apărării, Ash Carter.

Şeful Pentagonului a acuzat duminică armata irakiană de lipsă de voinţă în lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI.

"Se pare că forţele irakiene pur şi simplu nu au arătat voinţă de luptă", a declarat Carter într-un interviu pentru CNN.

Potrivit Casei Albe, vicepreşedintele Biden i-a recunoscut premierului al-Abadi "sacrificiul enorm şi curajul forţelor irakiene în ultimele 18 luni la Ramadi şi în alte zone".

De asemenea, el a salutat decizia Guvernului irakian de a mobiliza trupe suplimentare în contextul pregătirii unei contraofensive.

În prezent, aproximativ 3.000 de militari americani se află în Irak pentru a antrena forţele irakiene, dar nu sunt în apropierea zonelor de luptă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici