Joe Biden îi salvează pe studenţii americani de datoriile bancare

Preşedintele Joe Biden a anunţat luni lansarea oficială a aplicaţiei federale pentru tinerii americani care doresc să scape de datoriile studenţeşti. În America sunt peste 43 de milioane de debitori care s-au împrumutat la bancă ca să urmeze studiile superioare.

4211 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îi salvează pe studenţii americani de datoriile bancare

Hepta

"Astăzi, anunţ că milioane de oameni din clasa muncitoare şi din clasa de mijloc pot aplica şi pot obţine această scutire. Şi este simplu şi este acum. Este uşor", a declarat Biden în declaraţii de la Casa Albă, alături de secretarul pentru Educaţie, Miguel Cardona.

"Aceasta este o schimbare de joc pentru milioane de americani ... şi a fost nevoie de un efort incredibil pentru a realiza acest proiect într-un timp atât de scurt".

Persoanele care doresc să aplice pentru reducerea datoriilor studenţeşti pot acum să completeze formularul în engleză sau spaniolă la Studentaid.gov. Formularul include informaţii despre reducerea datoriei, cine se califică pentru aceasta şi cum funcţionează. Acesta solicită solicitanţilor informaţii, inclusiv numele complet, numărul de asigurare socială, data naşterii, numărul de telefon şi o adresă de e-mail. Debitorii au timp până la 31 decembrie 2023 pentru a depune o cerere.

În august, Biden şi-a anunţat decizia de a anula până la 10.000 de dolari din datoriile pentru împrumuturi studenţeşti pentru persoanele care câştigă mai puţin de 125.000 de dolari pe an sau până la 20.000 de dolari pentru debitorii eligibili care au fost, de asemenea, beneficiari ai programului Pell Grant, transmite CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici