Joe Biden, la plecarea în Europa: Trebuie să arătăm Rusiei şi Chinei că SUA şi UE au relaţii "strânse"

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a plecat spre Europa, unde va participa la summitul G7, la reuniunea NATO şi la o întâlnire cu liderii UE.
  • Biden: „Obiectivul este consolidarea alianţei, pentru a-i arăta clar preşedintelui rus Vladimir Putin şi Chinei că relaţiile dintre Europa şi Statele Unite sunt strânse".
  • Joe Biden nu este convins că va ajunge la un rezultat concret cu Vladimir Putin privind securitatea cibernetică.
1579 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, la plecarea în Europa: Trebuie să arătăm Rusiei şi Chinei că SUA şi UE au relaţii "strânse"

Joe Biden, la plecarea în Europa: Trebuie să arătăm Rusiei şi Chinei că SUA şi UE au relaţii "strânse"

Preşedintele american, Joseph Biden, a plecat, miercuri, spre Europa, afirmând că principalul obiectiv al turneului este a arăta Rusiei şi Chinei că Statele Unite şi Uniunea Europeană au relaţii "strânse".

Joseph Biden a făcut o declaraţie scurtă înaintea decolării de la Baza aeriană Andrews, situată în statul Maryland, în apropiere de Washington D.C.

„Obiectivul este consolidarea alianţei, pentru a-i arăta clar preşedintelui rus Vladimir Putin şi Chinei că relaţiile dintre Europa şi Statele Unite sunt strânse", a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia Reuters.

În prima etapă a turneului în Europa, Joseph Biden va participa la summitul Grupului statelor puternic industrializate, G7, în St. Ives, Cornwall (Marea Britanie).

Aflat în Marea Britanie, Joseph Biden va avea întrevederi bilaterale cu premierul Boris Johnson şi cu regina Elizabeth a II-a.

Într-un editorial publicat în cotidianul The Washington Post, Joseph Biden a pledat pentru consolidarea alianţei naţiunilor democratice, subliniind că acesta este unul dintre obiectivele turneului său în Europa.

După Marea Britanie, Joseph Biden se va deplasa în Belgia, unde va participa la summitul NATO şi la o reuniune cu liderii Uniunii Europene. „Valorile democratice comune sunt baza celei mai de succes alianţe din istorie. La Bruxelles, la summitul NATO, voi afirma angajamentul de neclintit al SUA pentru Articolul 5 şi voi asigura că alianţa noastră este puternică în faţa oricărei provocări, inclusiv în cazul ameninţărilor de genul atacurilor cibernetice şi infrastructurii esenţiale. Tot la Bruxelles, mă voi întâlni cu preşedintele Comisiei Europene şi cu preşedintele Consiliului European pentru a discuta despre modul în care SUA şi Europa pot colabora strâns asupra provocărilor mondiale. Ne vom concentra pe a asigura că democraţiile cu economii de piaţă, nu China sau alţii, scriu regulile secolului 21 în materie de comerţ şi tehnologie. Şi vom continua să urmărim obiectivul unei Europe unite, liberă şi în pace", a afirmat Joseph Biden.

La finalul turneului, Joseph Biden se va întâlni în oraşul elveţian Geneva cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Întrebat dacă va ajunge la un acord cu Vladimir Putin în materie de securitate cibernetică, Joseph Biden a răspuns: "Cine ştie? Va fi un subiect de discuţie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici