Joe Biden: Mitt Romney vrea să pună "din nou picioarele americanilor în lanţuri"

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declanşat marţi o polemică declarând că propunerile republicanului Mitt Romney în ceea ce priveşte băncile înseamnă "să se pună din nou picioarele americanilor în lanţuri", el făcând aceste declaraţii în timpul unei întruniri din Virginia.

527 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: Mitt Romney vrea să pună "din nou picioarele americanilor în lanţuri"

Mitt Romney (Imagine> Mediafax Foto/AFP)

"Uitaţi-vă la bugetul lor şi la ce propun ei", a declarat Joe Biden în timpul unei reuniuni de campanie din Danville, în Virginia: Mitt Romney "va lăsa băncile să-şi facă din nou propriile lor legi. Vor să vă pună din nou lanţuri la picioare", făcând referire la faptul că Virginia a fost un stat sclavagist.

Acuzându-l pe Barack Obama că şi-a multiplicat numărul atacurilor la persoană pentru a masca un "bilanţ ratat", tabăra lui Mitt Romney nu a întârziat să reacţioneze. "Dacă ne întrebăm până unde poate merge preşedintele Obama pentru a fi reales, ştim în acest moment că este pregătit să spună că Mitt Romney vrea să pună în lanţuri picioarele americanilor", a declarat Andreea Saul, purtătorul de cuvânt al candidatului republican la Casa Albă, care îl va înfrunta pe Barack Obama pe 6 noiembrie.

O campanie publicitară recentă a democraţilor a suscitat deja polemici. Spotul îl acuza implicit pe Mitt Romney că este responsabil de moartea unei femei bolnave de cancer, decedată după ce soţul ei a pierdut asigurarea medicală şi slujba, după ce compania sa a fost preluată de fondul de investiţie pe care candidatul republican l-a fondat.

Tabăra lui Obama a apărat cuvintele lui Joe Biden: "Timp de câteva luni, republicanii au vorbit despre faptul că «vor desface lanţurile» sectorului privat afectat de legi care protejează americanii", a declarat adjunctul directorului de campanie a lui Obama, Stephanie Cutter.

"De atunci, vicepreşedintele a folosit des o metaforă asemănătoare pentru a descrie necesitatea de a «desface lanţurile» care îngreunează clasa mijlocie", a adăugat aceasta.

"Credem că indignarea echipei lui Romney faţă de comentariile vicepreşedintelui este ipocrită, ţinând cont în special de discursurile propriului lor candidat care a pus în discuţie patriotismul preşedintelui", a menţionat Cutter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici