Joe Biden, mulţumit de faptul că OMS întârzie raportul privind izbucnirea pandemiei de COVID-19

  • Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă: Acesta a fost un pas pozitiv
  • Echipa OMS a stat aproximativ o lună în China pentru a colecta date
  • Institutul Wuhan deţine aproximativ 1.500 de specimene de virus
2376 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, mulţumit de faptul că OMS întârzie raportul privind izbucnirea pandemiei de COVID-19

Joe Biden, mulţumit de faptul că OMS întârzie raportul privind izbucnirea pandemiei de COVID-19

De un an aşteptăm răspunsuri cu privire la originile pandemiei care a schimbat vieţile tuturor. Raportul OMS, care ar fi trebuit să fie publicat în aceste zile, întârzie, însă, să apară. 

Asta după ce mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care specialiştii din China au obţinut şi au comunicat rezultatele primelor investigaţii.

„Ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la originea datelor, lipsa transparenţei şi am simţit că va trimite un mesaj negativ, un fel de mesaj  inexact despre originile pandemiei”, a declarat Jen Psaki, secretar de presă al Casei Albe.

Preşedintele Biden se declară mulţumit de acest pas, mai spus ea, după ce a oprit procesul de retragere din OMS iniţiat de administraţia Trump.

„Acesta a fost un pas pozitiv, care a fost făcut parţial datorită implicării şi angajamentului nostru. Considerăm că acesta este un semn încurajator că reimplicarea SUA are deja un impact pozitiv”, a adăugat Psaki.

Echipa OMS din 10 ţări ajunsese în China pe 10 februarie. A vizitat pieţe, spitale şi centre de cercetare, inclusiv Institutul de Virologie Wuhan care a făcut obiectul speculaţilor din cauza colecţiei sale mari de specimene de virus. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici