Joe Biden se pregăteşte de „concurenţă extremă” cu China, dar vrea să evite un conflic între cele două puteri mondiale

  • Joe Biden a avertizat că rivalitatea dintre Statele Unite şi China va lua forma unei „concurenţe extreme.”
  • Preşedintele american a explicat că nu a vorbit încă cu omologul său chinez Xi Jinping, dar a precizat că nu are „niciun motiv ca să-l evite.”
  • China este privită la Washington ca fiind adversarul strategic numărul unu al Statelor Unite şi principala provocare pe scena internaţională.
5166 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se pregăteşte de „concurenţă extremă” cu China, dar vrea să evite un conflic între cele două puteri mondiale
Joe Biden a avertizat că rivalitatea dintre Statele Unite şi China va lua forma unei „concurenţe extreme”, asigurând în acelaşi timp că vrea să evite un „conflict” între cele două mari puteri mondiale, notează Le Figaro.
 
Preşedintele american a explicat că nu a vorbit încă cu omologul său chinez Xi Jinping, dar a precizat că nu are „niciun motiv ca să-l evite.”
 
„Este foarte dur. El nu are, şi nu spun asta ca o critică, este doar realitate, nu are o măsură a democraţie în el," a adăugat Joe Biden, potrivit unui interviu piblicat de CBS şi preluat de Le Figaro. 
 
China este privită la Washington ca fiind adversarul strategic numărul unu al Statelor Unite şi principala provocare pe scena internaţională.
 
Biden a promis să „contracareze abuzurile economice ale Chinei”, „actele sale agresive” şi să apere drepturile omului, în timp ce lucrează cu Beijingul „atunci când este în interesul Americii”.
 
Nu trebuie să avem un conflict. Dar va exista o concurenţă extremă," a adăugat el, subliniind că îl ştie pe Xi Jinping din perioada în care a fost vicepreşedintele lui Barack Obama, între 2009 şi 2017, când a avut ”24-25 de ore de discuţii cu el".
 
Preşedintele chinez l-a avertizat pe Biden la sfârşitul lunii ianuarie cu privire la un „nou război rece” care, potrivit acestuia, ar duce la o „fundătură”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici