Joe Biden şi-a prezentat primii membri ai Administraţiei şi a evocat rolul SUA pe plan mondial

  • Joseph Biden şi-a prezentat primii membri ai viitoarei Administraţii de la Washington
  • Preşedintele-ales: Este o echipă ce reflectă faptul că America a revenit şi este pregătită să conducă lumea, nu să se retragă din ea"
  • Biden: "America este cea mai puternică atunci când colaborează cu aliaţii"
462 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi-a prezentat primii membri ai Administraţiei şi a evocat rolul SUA pe plan mondial

Joe Biden şi-a prezentat primii membri ai Administraţiei şi a evocat rolul SUA pe plan mondial

Preşedintele-ales, Joseph Biden, şi-a prezentat marţi primii membri ai viitoarei Administraţii de la Washington, subliniind că Statele Unite sunt pregătite să revină la colaborarea cu aliaţii pentru un rol de conducere pe plan mondial.

"Astăzi, sunt pregătit să anunţ nominalizările şi personalul esenţial pentru politica externă şi pentru funcţiile în domeniul securităţii naţionale. Este o echipă care va garanta securitatea ţării şi a poporului nostru. Este o echipă ce reflectă faptul că America a revenit şi este pregătită să conducă lumea, nu să se retragă din ea", a afirmat Joseph Biden, conform CNN, în cursul unui eveniment politic organizat în oraşul Wilmington din statul Delaware.

"Echipa este la înălţimea momentului. Ei întruchipează credinţa mea că America este cea mai puternică atunci când colaborează cu aliaţii. În mod colectiv, această echipă a obţinut unele dintre cele mai importante realizări în domeniul securităţii naţionale şi pe plan diplomatic din istoria recentă", a subliniat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA l-a desemnat pe Antony Blinken pentru funcţia de secretar de Stat şi pe Alejandro Mayorkas pentru postul de secretar pentru Securitatea Internă. Avril Haines va ocupa postul de director al Comunităţii serviciilor de informaţii, iar Linda Thomas-Greenfield va fi ambasador al SUA la ONU.

Jake Sullivan a fost desemnat consilier prezidenţial pentru Siguranţă naţională, iar John Kerry emisar special pentru protejarea climei. Ron Klain a fost desemnat şef al Cancelariei prezidenţiale. Jen O'Malley Dillon, directorul echipei de campanie electorală, va fi adjunct al şefului Cancelariei de la Casa Albă.

Potrivit unor surse citate de postul CNBC, Joseph Biden o va desemna pe Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale (FED), secretar al Trezoreriei.

Joseph Biden a anunţat, luni, desemnarea a doi consilieri prezidenţiali pentru afaceri legislative. Reema Dodin şi Shuwanza Goff, până acum consilieri parlamentari, vor deveni directori adjuncţi ai Oficiului prezidenţial pentru Afaceri Legislative.

Mike Donilon, unul dintre apropiaţii lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial de rang înalt, iar Steve Ricchetti, fost şef de cabinet când Biden era vicepreşedinte, va deveni consilier prezidenţial pentru strategii politice.

Congresmanul Cedric Richmond va renunţa la mandatul parlamentar şi va deveni consilier prezidenţial şi director al Biroului prezidenţial pentru Responsabilitate Publică.

Dana Remus, consilier juridic în echipa de campanie electorală a lui Joe Biden, va fi consilier prezidenţial pentru Afaceri juridice.

Julie Rodriguez, director-adjunct al echipei de campanie, va fi directorul Oficiului pentru Afaceri Guvernamentale de la Casa Albă.

Annie Tomasini, fost adjunct al secretarului de presă al Casei Albe când Joe Biden era vicepreşedinte, va coordona activităţile Biroului Oval.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici