Joe Biden va înlocui pedeapsa capitală cu închisoarea pe viaţă

  • Peste 170 de condamnaţi la moarte în mod incorect au fost exoneraţi de pedeapsă
  • În mandatul lui Trump, a fost executată o femeie, după aproape 70 de ani
  • Joe Biden vrea înlocuirea pedepsei capitale cu închisoarea pe viaţă
2256 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va înlocui pedeapsa capitală cu închisoarea pe viaţă

Joe Biden promite că va pune punct execuţiilor. Preşedintele ales al Statelor Unite vrea ca aceşti inculpaţi să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării conditionate.

Donald Trump este la polul opus. În mandatul lui, au fost puse în aplicare 13 condamnări la moarte. De altfel, Trump a susţinut pedeapsa capitală pentru diferite infracţiuni.

Donald Trump, preşedinte în funcţie al SUA: Trebuie să aducem înapoi condamnarea la moarte. Trebuie să plătească preţul suprem. Noi credem că toţi criminalii care omoară ofiţeri de poliţie ar trebui să primească pedeapsa cu moartea.

Tot în mandatul lui Trump, săptămâna trecută, a avut loc prima execuţie a unei femei, după aproape 70 de ani. Lisa Montgomery, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnată după ce, în 2004, a sugrumat o gravidă şi i-a tăiat pântecele pentru a-i scoate fetiţa. Ulterior, femeia a pretins că bebeluşul era al ei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici