Joe Biden va primi în vizită familia lui George Floyd la Casa Albă

  • La un an de la moartea lui George Floyd, familia lui e primită de Joe Biden
  • Un proiect de lege cere înregistrarea poliţiştilor agresivi într-o bază de date naţională
  • Biden e acuzat că nu a chemat la Casa Albă şi familiile poliţiştilor ucişi
122 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va primi în vizită familia lui George Floyd la Casa Albă

Joe Biden primeşte familia lui George Floyd în vizită la Casa Albă

Marţi, la un an de la moartea lui George Floyd, familia lui va fi primită la Casa Albă de către preşedintele Joe Biden.

Momentul a fost deja marcat în Minneapolis printr-un miting la care au participat sute de oameni. Printre ei, rudele altor persoane de culoare ucise în cursul arestărilor sau confruntărilor cu poliţia.

„A fost un an lung, unul dureros. A fost frustrant pentru mine şi familia mea ca vieţile să ni se schimbe într-o clipită.”, a spus Bridgett Floyd, sora victimei.

Moartea lui George Floyd a declanşat cele mai mari proteste din SUA din ultimii 30 de ani şi ar putea duce la o reformă majoră în departamentele de poliţie. Un proiect de lege denumit după Floyd cere ca strangularea să fie interzisă în timpul arestărilor, iar poliţiştii agresivi să fie trecuţi într-un registru national.

Pe Twitter, Lauren Boebert, membră a Congresului American, i-a amintit lui Biden că nu a chemat la casa Albă familia lui David Dorn, un ofiţer de poliţie de culoare ucis în timp că încerca să oprească jaful unui magazine de amanet.  

Citeşte aici: Apelul la 911 care a dus la moartea lui George Floyd, urmată de valul de violenţe din SUA. Ce ar fi făcut bărbatul

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici