BREAKING NEWS  Joe Biden: "Vom trimite 31 de tancuri M1 Abrams. Libertate pentru Ucraina, libertate pentru oricine!"

Preşedintele american laudă, de asemenea, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Franţa pentru livrarea de tancuri, precum şi alte ţări ca Danemarca, Estonia, Lituania şi Letonia pentru contribuţia lor adusă apărării Ucrainei în faţa agresiunii ruse.

802 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: "Vom trimite 31 de tancuri M1 Abrams. Libertate pentru Ucraina, libertate pentru oricine!"

White House

"Ieri s-au împlinit 11 luni de când Rusia a declanşat un război la scară totală în Ucraina, de când ucrainenii şi-au arătat determinarea de a trăi şi de a lupta pentru libertate. 

Poporul american, republicanii şi democraţii, lucrează împreună pentru a se asigura că vor oferi sprijin pentru poporul ucrainean împotriva agresiunii brutale ruse".

Preşedintele american spune că a discutat cu cancelarul Olaf Scholz, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu premierul italian Giorgia Meloni pentru a coordona ajutorul către Ucraina. 

"Îi pregătim pe ucraineni să-şi pregătească contraofensiva, să-şi elibereze teritoriile. Ei trebuie să-şi demonstreze abilitatea de a  de a se apăra împotriva agresiunii ruse. 

SUA au livrat sute de vehicule blindate şi astăzi anunţ că o să livrăm 31 de tancuri M1 Abrams", a declarat preşedintele american. 

"Dar le vom oferi ucrainenilor echipamente pentru a le întreţine şi opera. Livrarea acestor tancuri va dura timp, timp pe care îl vom folosi pentru a ne asigura că ucrainenii sunt în totalitate pregătiţi". 

Preşedintele american şi-a exprimat recunoştinţa faţă de naţiunile care au ajutat Ucraina. 

"Sunt recunoscător pentru Scholz că va livra tancurile Leopard. Cancelarul a dovedit că este o voce puternică pentru unitate. Suportul Ucrainei pentru apărarea teritoriului şi suveranităţii ei este un obiectiv universal. 

50 de naţiuni au avut o contribuţie minimă pentru Ucraina. Vreau să mulţumesc fiecărui membru al coaliţiei pentru că a făcut un pas înainte. 

Marea Britanie a anunţat recent că va livra tancuri Challenger 2, Franţa a anunţat că va livra vehicule blindate de luptă, Germania şi Olanda au anunţat că trimit rachete Patriot. Franţa, Marea Britanie, Canada şi-au donat sistemul defensiv antiaerian. Polonia a donat tancuri, Danemarma şi Estonia au donat obuziere, Letonia a donat rachete Singer, Lituania a donat artilerie anti-aeriană".

Preşedintele a anunţat că Occidentul are să trimită 3,000 de vehicule blindate cu 8,000 de sisteme de artilerie, 2 milioane de proiectile şi 15 lansatoare de rachete multiple. 

"NU SUNTEM O AMENINŢARE LA ADRESA RUSIEI", a repetat preşedintele de două ori. 

"Vrem doar să trimitem ruşii acasă, teritoriului căruia le aparţine. Asta este tot ce vrem şi să încheiem războiul! Nu vom permite niciunei ţări să fure teritoriul altei ţări. SUA va sta cot la cot cu orice aliat pentru a sprjini Ucraina. Putin s-a înşelat, SUA şi NATO sunt unite în convingere şi în cauză. Este ziua preşedintelui Zelenski apropo. Trebuie să ne asigurăm că sprijinim Ucraina, fiind vorba doar despre LIBERTATE, o bătălie împotriva dominaţiei şi agresiunii. Libertate pentru Ucraina, libertate pentru oricine! ", a încheiat preşedintele. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici