John Bolton: Grupările islamice radicale reprezintă principala ameninţare transnaţională a SUA

Gruparile islamice radicale reprezintă cea mai mare ameninţare transnaţională a SUA şi a intereselor sale de peste hotare, a declarat joi consilierul american pentru probleme de Securitate, John Bolton, în cadrul prezentării unei noi strategii de combatere a terorismului, relatează Reuters.

163 afișări
Imaginea articolului John Bolton: Grupările islamice radicale reprezintă principala ameninţare transnaţională a SUA

John Bolton: Grupările islamice radicale reprezintă principala ameninţare transnaţională a SUA

"Grupările teroriste islamiste reprezintă principala ameninţare teroristă transnaţională la adresa Statelor Unite şi la adresa intereselor Statelor Unite de afară", a declarat Bolton pentru reporteri, afirmând şi că Washingtonul înfruntă de asemenea şi ameninţări venite din partea Iranului.

Bolton, un susţinător al deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din tratatul nuclear semnat în 2015 cu Iranul şi de a reimpune sancţiuni împotriva regimului de la Teheran, a declarat că Adminstraţia de la Washington intenţionează să oblige toţi importatorii de petrol nerafinat din Iran să reducă livrările la zero.

Statele Unite plănuiesc să impună noi sancţiuni împotriva Iranului la data de 4 noiembrie, pentru a împiedica ingerinţele Teheranului în conflictele din Siria şi Irak şi de a forţa liderii iranieni să înceapă negocierile cu privire la programul nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici