John Bolton: Statele Unite nu intenţionează să schimbe regimul din Iran

John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, a declarat luni că administraţia prezidenţială a Statelor Unite nu doreşte să "schimbe regimul" din Iran, în pofida deciziei de a reimpune sancţiuni împotriva Teheranului, relatează site-ul Politico.eu.

144 afișări
Imaginea articolului John Bolton: Statele Unite nu intenţionează să schimbe regimul din Iran

John Bolton: Statele Unite nu intenţionează să schimbe regimul din Iran

"Politica noastră nu îşi propune să provoace o schimbare de regim. Vrem să punem presiune asupra guvernului iranian pentru a îşi schimba comportamentul. Până la momentul actual, nu au arătat că ar fi determinaţi să facă acest lucru", a declarat Bolton într-un interviu acordat postului Fox News.

Interviul a fost publicat înainte ca SUA să anunţe reimpunerea sancţiunilor împotriva Iranului, care vor intra în vigoare marţi dimineaţă la ora locală 12.01.

"Ne concentrăm asupra programului privind armele nucleare, rachetele balistice, susţinerea teroristă şi activităţile militare beligerante", a adăugat Bolton.

Preşedintele SUA a avertizat că ţările care nu întrerup relaţiile economice cu Iranul "riscă efecte severe" prin noile sancţiuni. Liderul de la Casa Albă a denunţat din nou Acordul nuclear "oribil şi unilateral" semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acest tratat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici