John Brennan: Reţeaua Stat Islamic ar putea ataca în SUA după atentatul din Turcia

Atentatul comis la Aeroportul internaţional din Istanbul prezintă specificităţi ale reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă John Brennan, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din SUA, avertizând că organizaţia fundamentalistă sunnită pregăteşte astfel de atacuri în oraşe americane.

2359 afișări
Imaginea articolului John Brennan: Reţeaua Stat Islamic ar putea ataca în SUA după atentatul din Turcia

John Brennan: Reţeaua Stat Islamic ar putea ataca în SUA după atentatul din Turcia

Potrivit directorului CIA, vestele explozive utilizate de teroriştii sinucigaşi de la Istanbul sunt similare cu cele utilizate de obicei de reţeaua teroristă Stat Islamic. Atentatul comis marţi seară la Aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu 41 de morţi şi 150 de răniţi, nu a fost încă revendicat.

"Aş fi surprins ca reţeaua teroristă Stat Islamic să nu încerce să comită un atac de acest fel în Statele Unite", a declarat John Brennan, citat de New York Daily News.

"Exprim această preocupare din perspectiva unui profesionist în domeniul colectării de informaţii care evaluează capacităţile reţelei teroriste Stat Islamic şi determinarea acestei organizaţii de a omorî cât mai mulţi oameni şi a de comite atacuri în străinătate", a subliniat directorul CIA.

"Atunci când ai de-a face cu un inamic determinat, cu indivizi care nu sunt preocupaţi să scape cu viaţă, care fac aşa ceva fiind conştienţi că urmează să moară, acest lucru complică strategia de prevenire a atentatelor", a subliniat John Brennan.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului şi în nordul Libiei, unde a proclamat "un califat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici