John Cena şi-a cerut scuze în mandarină fanilor chinezi după ce a numit Taiwanul „ţară” într-un interviu

  • Cunoscutul wrestler şi actor John Cena şi-a cerut public scuze după ce într-un interviu în care promova noul film din seria Fast & Furious a numit Taiwanul o ţară.
  • Declaraţia sa a generat o reacţie negativă în rândul fanilor din cea mai importantă piaţă internaţională pentru producţia de la Hollywood.
1539 afișări
Imaginea articolului John Cena şi-a cerut scuze în mandarină fanilor chinezi după ce a numit Taiwanul „ţară” într-un interviu

John Cena şi-a cerut scuze în mandarină fanilor chinezi după ce a numit Taiwanul „ţară” într-un interviu

Controversa s-a desfăşurat după ce Cena - care joacă rolul fratelui lui Dom Toretto, jucat de Vin Diesel, în cea de-a noua partea a francizei "Fast & Furious" - a acordat un interviu radiodifuzorului taiwanez TVBS care promovează filmul.

"Taiwan este prima ţară care poate urmări F9", a spus Cena radiodifuzorului în mandarină.

Taiwan este o insulă democratică autoguvernată, dar China o revendică drept teritoriu său, deşi cele două părţi au fost guvernate separat de la sfârşitul unui război civil de acum 70 de ani. Beijingul încearcă să oprescă orice referire la Taiwan ca fiind o ţară şi foloseşte cu precădere puterea sa economică pentru a cenzura discursul internaţional.

Marţi, Cena a oferit scuze pe Weibo, platforma populară de socializare din China, asemănătoare Twitter-ului. Vorbind din nou în mandarină, Cena nu s-a referit la Taiwan pe nume şi nici nu a discutat în detaliu incidentul, dar a spus că „a făcut multe interviuri” şi „a făcut o greşeală”.

„Îmi pare rău pentru greşeala mea. Este foarte, foarte, foarte, foarte important că acum iubesc şi respect şi mai mult, China şi poporul chinez”, a spus Cena.

Incidentul semnalează cât de atent a devenit Hollywood-ul la discursul cu privire la China care este o piaţă esenţială. Franciza „Fast & Furious” a fost în mod tradiţional incredibil de bine primită de publicul chinez.

Cena are mulţi fani în China, inclusiv peste 600.000 de urmăritori pe Weibo. Studiază chineza de mai mulţi ani şi adesea postează videoclipuri pe platforma în care vorbeşte în mandarină.

Videoclipul în care îşi cere scuze a fost însă criticat în Vest. Hollywood-ul fiind acuzat că se autocenzurează pentru a pătrunde în piaţa chineză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici