"John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei

Postul de televiziune Sky News a publicat o fotografie cu Mohammed Emwazi, cunoscut sub numele de "John Jihadistul", din perioada în care era student, în timp ce o profesoară din gimnaziu a acestuia a declarat pentru BBC că tânărul a urmat o terapie pentru managementul stărilor de furie.

2258 afișări
Imaginea articolului "John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei

"John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei (Imagine: news.sky.com)

Postul de televiziune Sky News a dezvăluit o imagine cu Mohammed Emwazi, militantul grupării Stat Islamic cunoscut sub numele de "John Jihadistul". Cu barbă şi purtând o şapcă de baseball, imaginea apare în documentele Universităţii din Westminster, unde a studiat acesta. Anterior fusese dezvăluită o fotografie în care Emwazi apare zâmbitor la vârsta de opt ani alături de colegii săi.

Un coleg al acestuia a declarat pentru cotidianul The Sun sub acoperirea anonimatului că Emwazi era singurul musulman din clasă şi le demonstra colegilor cum se scrie în arabă.

După ce şi-a încheiat studiile, el a devenit programator, după care a plecat în Siria în 2013 şi ulterior s-a alăturat Statului Islamic. Gruparea pentru drepturile omului CAGE susţine că britanicul născut în Kuwait era "extrem de blând" şi "extrem de gentil" dar a fost hărţuit de serviciile de securitate britanice. CAGE a sugerat că MI5 ar fi contribuit la radicalizarea lui Emwazi. Downing Street a respins această sugestie, în timp ce primarul Londrei Boris Johnson a descris comentariile drept o "apologie adusă terorii".

Directorul de cercetare Asim Qureshi a declarat că familia lui Emwazi este "în stare de şoc total" la aflarea veştii că tânărul s-a alăturat grupării militante.

Potrivit unei foste profesoare citate de BBC News Online, tânărul ar fi urmat însă o terapie pentru managementul furiei în primii ani de gimnaziu. Mohammed Emwazi a urmat şcoala Quintin Kynaston din Queens Park, Londra, în urmă cu zece ani. Profesoara a declarat că el a avut nevoie de ajutor pentru a-şi controla emoţiile, dar a fost considerat o "poveste de succes" în urma terapiei.

Ea a declarat sub acoperirea anonimatului că fostul elev a fost un "băiat adorabil" care "îşi dorea cu adevărat să reuşească". "Am descoperit că era foarte nervos, am lucrat asupra acestui lucru şi i-a trebuit multă vreme să se calmeze, aşa că am depus multe eforturi ca şcoală pentru a-l ajuta să gestioneze furia şi să îşi controleze emoţiile", a declarat profesoara.

"Părea să fi funcţionat. Aveam mult respect pentru toată munca depusă pentru el la şcoala noastră", a afirmat ea. "Nu pot să cred că el a făcut asta", a conchis ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici