John Kerry: Angajamente "ferme" au fost luate pentru reducerea tensiunilor de la Ierusalim

Secretarul de Stat american John Kerry a declarat joi seară, la Amman, că angajamente "ferme" au fost luate pentru reducerea tensiunilor dintre Israel şi palestinieni generate de limitarea accesului în zona Esplanadei Moscheelor, relatează AFP.

146 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Angajamente "ferme" au fost luate pentru reducerea tensiunilor de la Ierusalim

John Kerry: Angajamente "ferme" au fost luate pentru reducerea tensiunilor de la Ierusalim

"Angajamente ferme au fost luate pentru a menţine statu-quoul în locurile sfinte din Ierusalimul de Est", a spus Kerry pentru presă la finalul unei reuniuni la Palatul Regal al Iordaniei cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi regele Abdullah al II-lea consacrate escaladării violenţelor în Ierusalimul de Est.

Kerry a anunţat că statul evreu şi Iordania, care controlează fundaţia islamică ce administrează Esplanada Moscheelor, au convenit să ia măsuri pentru a "reduce tensiunile" de la Ierusalim şi a "restabili încrederea".

Regele Abdullah al II-lea, gaza acestei reuniuni, a făcut apel anterior, în cursul unei întrevederi cu John Kerry, ca Israelul să înceteze "agresiunile repetate" de la Ierusalim.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care se află de miercuri la Amman, a fost primit la rândul lui de regele Iordaniei şi a purtat discuţii cu şeful diplomaţiei americane pe tema tensiunilor din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici