John Kerry anunţă că SUA vor primi mai mulţi refugiaţi

Statele Unite vor primi 15.000 de refugiaţi suplimentari din toată lumea anul viitor, mărind nivelul actual la 85.000 în 2016 şi la 100.000 în 2017, a declarat duminică secretarul de Stat american, John Kerry, după discuţii cu omologul său german, relatează Reuters în pagina online.

454 afișări
Imaginea articolului John Kerry anunţă că SUA vor primi mai mulţi refugiaţi

John Kerry anunţă că SUA vor primi mai mulţi refugiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry nu a precizat câţi dintre refugiaţi vor fi din Siria, dar a promis că Statele Unite sunt pregătite să ajute.

"În consultare cu Congresul, vom continua să explorăm modalităţi de a creşte aceste numere, menţinând în acelaşi timp securitatea", a declarat Kerry într-o conferinţă la Berlin, după ce s-a întâlnit cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Nevoia este enormă, dar suntem hotărâţi să răspundem provocării", a afirmat el.

Anunţul lui Kerry intervine în urma apelurilor adresate preşedintelui american Barack Obama pentru a ajuta mai mult în această criză. Obama anunţase că SUA vor accepta cel puţin 10.000 de sirieni anul viitor.

Unii republicani au avertizat însă că administraţia permite intrarea în ţară a unor potenţiali terorişti. Organizaţiile umanitare au criticat însă planurile de a accepta doar 10.000 de sirieni, având în vedere economia şi populaţia americană. Acestea au cerut să fie acceptaţi de zece ori mai mulţi.

Kerry a pledat pentru noi eforturi în vederea unei soluţii politice pentru această criză, cerând Rusiei şi Iranului, care îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad, să îl convingă să negocieze încheierea conflictului.

În timp ce se afla la Londra sâmbătă, Kerry a repetat că preşedintele sirian trebuie să plece de la putere, dar a apreciat că condiţiile şi momentul plecării depind de negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici