John Kerry: Încă nu am obţinut un acord de încetare a focului între mişcarea Hamas şi Israel

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat vineri că negocierile de la Cairo nu s-au soldat cu găsirea unui acord de încetare a focului între mişcarea islamistă Hamas şi Israel şi a făcut apel, împreună cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon, la un armistiţiu de şapte zile.

113 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Încă nu am obţinut un acord de încetare a focului între mişcarea Hamas şi Israel

John Kerry: Încă nu am obţinut un acord de încetare a focului între mişcarea Hamas şi Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se în faţa presei, la Cairo, alături de Ban Ki-moon, John Kerry a explicat divergenţele existente între cele două părţi asupra "termenilor" privind încetarea focului, adăugând, totuşi, că s-a ajuns la "un cadru de bază" pentru un armistiţiu.

La rândul său, ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukri, a afirmat că "niciuna dintre cele două părţi nu a dat dovadă de suficientă voinţă pentru a negocia".

El a făcut apel la un armistiţiu umanitar pentru o perioadă de şapte zile.

Pe de altă parte, John Kerry a spus că nu a prezentat oficial o propunere de armistiţiu.

"Ei probabil au respins anumiţi termeni ai propunerii, nu cadrul (...), însă eu nu am prezentat propunerea", a afirmat el.

El a spus că urmează să se deplaseze la Paris, unde se va întâlni cu omologii săi turc, Ahmet Davutoglu, şi qatarian, Khaled al-Attiya, în vederea obţinerii unui acord de încetare a focului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici