John Kerry: Liderii israelieni şi palestinieni trebuie să ajungă la un compromis

Secretarul de Stat american, John Kerry, i-a îndemnat joi pe liderii israelieni şi palestinieni să ajungă la un compromis, la câteva ore după ce Israelul a decis suspendarea negocierilor de pace cu Autoritatea Palestiniană.

130 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Liderii israelieni şi palestinieni trebuie să ajungă la un compromis

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Întotdeauna există posibilitatea de a progresa, dar pentru aceasta liderii trebuie să facă compromisuri (...). Dacă nu vor să accepte compromisurile necesare, situaţia va deveni foarte tensionată", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Israelul a decis joi să suspende negocierile cu Autoritatea Palestiniană şi să impună sancţiuni, după anunţul privind semnarea unui acordul de reconciliere palestiniană, fapt ce stagnează procesul de pace sprijinit de Statele Unite.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că atitudinea Autorităţii Palestiniene distruge speranţele de pace.

"Acordul între Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei şi Hamas omoară speranţele de pace", a declarat Netanyahu pentru postul NBC. "Este un imens pas înapoi", a subliniat Netanyahu.

La rândul său, conducerea Autorităţii Palestiniene a anunţat că va analiza "toate opţiunile" pentru a răspunde hotărârii Israelului de suspendare a negocierilor.

"În momentul de faţă, pentru palestinieni prioritatea este reconcilierea şi unitatea naţională", a declarat negociatorul palestinian Saeb Erakat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici