John Kerry: Rusia riscă sancţiuni suplimentare dacă referendumul din Crimeea nu va fi anulat

Rusia riscă sancţiuni suplimentare dacă referendumul din Crimeea se va desfăşura, avertizează secretarul de Stat american, John Kerry, citat de BBC.

476 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Rusia riscă sancţiuni suplimentare dacă referendumul din Crimeea nu va fi anulat

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus clar că preşedintele Vladimir Putin nu este pregătit să ia decizii privind Ucraina decât după referendumul de duminică", a declarat Kerry.

"Washingtonul consideră că referendumul din Crimeea este lipsit de legitimitate; comunitatea internaţională nu va recunoaşte rezultatul", a insistat Kerry după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu şeful diplomaţiei ruse.

La rândul său, Lavrov a declarat că Statele Unite şi Rusia "nu au o viziune comună" în privinţa situaţiei din Ucraina, subliniind că Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea".

Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista "consecinţe" dacă această cale va eşua.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici